پستو نوشت: صنايع دستي دماوند: جاجيم، نمد، پارچه هاي نخي، روتختي، حوله، سفره، گيوه، منبت، معرق و … سوغاتي هاي دماوند: توتك، حلوا لوز، حلواهاي ديگر، نان محلي، آبنبات كيلان خلاصه طرز تهيه حلوا لوز دماوند: يكي از سوغاتي هاي دماوند حلوا لوز است. حلوا لوز نوعي شيريني يا همان حلواست كه بدون استفاده از […] پستو نوشت: صنايع دستي دماوند: جاجيم، نمد، پارچه هاي نخي، روتختي، حوله، سفره، گيوه، منبت، معرق و … سوغاتي هاي دماوند: توتك، حلوا لوز، حلواهاي ديگر، نان محلي، آبنبات كيلان خلاصه طرز تهيه حلوا لوز دماوند: يكي از سوغاتي هاي دماوند حلوا لوز است. حلوا لوز نوعي شيريني يا همان حلواست كه بدون استفاده از شكر تهيه مي شود. يكي از بهترين مواد غذايي كه مردم در وعده صبحانه ميخورند عسل و گردو و نان به همراه چاي است.حال آنكه حلوا لوز هم از همين مواد تشكيل شده: گردوي بو داده و پوست كنده / آرد برنج بوداده / عسل و زعفران.كيفيت عسل استفاده شده در آن تا حد زيادي در طعم و كيفيت حلوا تاثير گذار بوده و در قيمت حلوا هم موثر است.اندازه بو دادن (يا همان تفت دادن)گردو و آرد بسيار مهم است.چون همانطور كه همه كساني كه آشپزي بلدند ميدانند كه تفت دادن زياد باعث تلخي مواد غذايي ميشود. اين حلوا با قيمت كيلويي ۱۲ الي ۲۰هزار تومان در اكثر قنادي هاي دماوند يا حتي سوپرماركتها در دسترس است كه البته كيفيت حلواي قناديها بهتر است.علت قيمت بالاي حلوا لوز به خاطر زحمت زياد تهيه آن / گراني مغز گردو كه الآن به كيلويي ۱۸۰۰۰تومن هم ميرسد / و قيمت عسل ميباشد كه عسل با نازلترين كيفيت كيلويي ۶ الي ۸ هزار تومن است. علت نامگذاري اين حلوا به حلوا لوز شكل برش آن است كه به صورت لوزي لوزي بريده ميشود ولي در شكلهاي ديگر هم وجود دارد.مثلا مواد آن را در قالبهاي گل با اشكال مختلف ميريزند و حلوا به شكل گلهاي كوچك تهيه ميشوند. نوع ديگر حلوا لوز نشكنك(به فتح حروف ن ك ن)است كه در آن گردو را درشت تر خرد كرده و پوست آنرا هم نميگيرند. نشكنك هم همان ارزش غذايي حلوا لوز را داراست. به شما جدا توصيه ميكنم اگر به دماوند آمديد حتما سراغ حلوا لوز را بگيريد و آنرا امتحان كنيد.مطمئن باشيد از خوردن آن لذت خواهيد برد. به اميد ديدار شما در دماوند قسمت اول: از صبح تا حالا يك ريز در اين دالون پستو بالا و پايين مي رود و گوگل و ياهو و براوزر و موتور جستجو – و خيلي چيزاي ديگر را كه ما نمي دانيم چيست- گرفته به باد فحش و ناسزا كه چرا در اينترنت هيچ اسمي، عكسي و مطلبي از “حلوا لوز” پيدا نمي شود! مي گوييم باز هم ما مطلب سفارش داديم رفتي سراغ كپي پيست؟ صد بار گفتيم در اين “پستو” فقط مطلب توليدي كار مي كنيم؛ اوريجينال! هنوز چهار تا مطلب ننوشته شدي مثل اين روزنامه نگارهاي حرفه ايي كه مطلب از اين ور و آن ور كش مي روند؟ مي گويد: مگر نمي گويند در اينترنت همه چيز از شير مرغ تا جان آدميزاد پيدا مي شود؟ خوب اگر همه چيز نيست كه ديگر اينترنت نيست و اگر همه چيز هست و فقط حلوا لوز نيست، حتما توطئه اي در كار است كه يكي از خوشمزه ترين، شيك ترين، با كلاس ترين، گرانقيمت ترين و … مي گوييم خيلي خوب، حالا اين قدر شلوغش نكن! آخر كسي بايد قبلا خبري، عكسي، مطلبي چيزي در مورد حلوا لوز در اينترنت نوشته باشد كه الان بشود پيدايش كرد؟ اما او گوشش به اين حرف ها بدهكار نيست و با عصبانيت صفحه مانيتور را به ما نشان مي دهد كه رويش نوشته شده: حلوا لوز No matches for! به هر حال ما هم كه ته دلمان از نبود حلوا لوز در اينترنت دلخور شده ايم و از طرفي دلمان هم نمي خواهد اين نويسنده گرامي مان را برنجانيم و خداي نكرده امورات “پستو” زمين بماند، قول مي دهيم كه از اين پس تا مي توانيم در پستو خبر و گزارش و عكس در مورد حلوا لوز درج كنيم. اصلا همين الان نگارش يك مطلب دنباله دار را در مورد حلوا لوز آغاز مي كنيم. در مورد تاريخچه اين شيريني مي نويسيم، در مورد خواص آن با كارشناسان تهيه حلوا لوز مصاحبه هاي اختصاصي و مفصل انجام مي دهيم. به مراسم و مناسبت هايي كه در آن حلوا لوز مصرف مي شده و مي شود اشاره مي كنيم… تازه مي شود جشنواره حلوا لوز برگزار كرد با بخش هاي جنبي حلوا ماقوت و حلوا لتكي و.. يا سميناري با شركت كنندگان صاحب نظر در صنعت تهيه حلوا لوز و بعد خبر و گزارش مصور آن را در پستو درج كرد. حيف كه ما مثل خيلي ها بودجه نداريم و گر نه سايت و خبرگزاري و اصلا شبكه اي را در زمينه آموزش تهيه حلوا لوز راه مي انداختيم. مثلا با عنوان Me Halva. مگر ما چه چيزمان از كساني كه كانال هايي مثل Me Chef را راه مي اندازند، كمتر است؟! تازه با تهاجم فرهنگي هم مبارزه كرده ايم و پوزه آنهايي را فقط پنكيك و پاي سيب و از اين محوصلات غربي را در اينترنت معرفي مي كنند به خاك ماليده ايم. خلاصه در حالي كه حسابي جو گير شده بوديم هي قول داديم. اما خودمانيم نوشتن اين همه مطلب هم كار ساده اي نيست، مثلا در مورد تاريخچه حلوا لوز چه چيزي بنويسيم