ميراث جاودان
حميد مشهدي آقائي
1-در بين نمونه هاي فنا شدني و از بين رفتني ،«مال» از همه بارزتر و آشكارتر است.چه بسيار كساني را در اطراف خود ديده ايم كه يك شبه به پول ومال رسيده اند و بر قله ثروت نشسته اند و شبي ديگر به خاك عزلت چهره ساييده اند. آري،دنيا وهمه مظاهر زيباي آن رفتني است.فقط يك راه وجود دارد؛پيوند دادن آن به آسمان ،آنگاه كه«في الله» و«لله»شود.اينجاست كه "والباقيات الصالحات خيرعند ربك "مي شود،اگر انسانهايي را داريم كه با پيوند به آسمان در«عند ربهم » جاي گرفته اند،اموالي را هم داريم كه «عند الله » و«عند ربك» شده اند و تا قيام قيامت ماندگار مانده اند.
2-«نعمت» ها هرچه باشند ،مسووليت آورند ،از امنيت و عافيت بگيريد تا اندك مالي كه به دستمان مي آيد ،خوشا به حال آنكه در اين زندگي پر فراز و نشيب ،حق مسووليت نعمت هاي الهي را ادا كرد.
3-بسياري را مي شناسيم كه هم «مال» را در راه خدا خرج مي كنند (في الله )و هم براي خداهزينه مي كنند (لله )و هم در قبال نعمتهايي كه خدا به آنها داده است احساس مسووليت مي كنند وشكر نعمت را با مصرف آن در امور خيريه به جاي مي آورند .اينها شرط لازم جاودانه كردن «مال»است اما كافي نيست ،مهم اين است كه تو با اخلاص عمل و صرف مال در راه خدا با نگاهي آينده نگر و مشربي وسيع به اموال الهي خود بركت دهي و سفره خير ونيكي خود را هرچه بيشتر گسترده كني.
4-هستند انسانهايي كه هم نگاه وسيع دارند،هم در راه خدا هزينه مي كنند وهم مخلصانه خدمت مي نمايند و بي سر و صدا و گمنام كار نيك را بجا مي آورند ،اما خُنُك آنكه در راه خدا و براي خدا با آن نگاه در اوج ،براي كار خير پيش از آنچه در توان دارند مايه مي گذارند و حسابگريهاي معمول را به حساب نمي آورند.
5-من حاج ميرزا عبدالله توسلي را اينگونه شناخته ام ،از آنگاه كه در 10-11 سالگي گهگاهي او را در مسجد جامع ديده ايم – شايد 5،4 بار – تا آن وقت كه فقدان او در اسفند 55 به خاطر مي آورم،تا آن وقت كه در اين بيست و چند سال از اين و آن،از غريبه وآشنا ،از علماء و رجال و از مردم دماوند و غير آن شنيده ام ،او را با اين ويژگي ها شناخته ام ،همان تعبيري كه بر روي سنگ قبر او نوشته بودند :«رادمرد فضيلت و تقوا»
6- همه اينها باعث شد ،از چندين سال قبل،يادمان و بزرگداشت آن بزرگمرد در ذهن مان جوانه بزند،هرچه جلوتر رفتيم- وهنوزمي رويم- اورا بيشتر با اين ويژگي ها مي شناسيم:«نيكوكار ،ايثارگر،مخلص و گمنام » ،«روشنفكر و آگاه »،«آينده نگرو آرمانخواه» همان ويژگيهايي كه او را در خيل انسانهاي مؤمن ونيكوكار،يك سرو گردن بالاتر جلوه مي دهد.
7-اول كارفكر مي كرديم ميرزا عبداله «مسجد سازاست» ،بعد معلوم شد دستي در ساختن مدارس قبل از انقلاب دارد.بعد مسلم شد مسكن ساز براي محرومين نيز بوده است.بعد روشن شد فقط به دماوندنظر نداشته و همه جاي ايران- و حتي جهان – نيكي او رفته است،بعد آشكار شد در پشتيباني حوزه هاي علميه به ويژه حوزه علميه خواهران- ازهمان اوان شكل گيري - نقش مهم داشته است.سپس فهميديم او مورد نظر امام راحل بوده است.آنگاه شنيديم در نشر كتب ديني و مؤسسات فرهنگي و آموزشي يد طولايي داشته است،پس از آن برايمان گفتند در زمان طاغوت خانواده هاي زجر كشيده بسياري از زندانيان سياسي را حمايت كرده است و ...
8- همه اينها آيا كافي نيست؟!براي اينكه به او فراتر از يك نيكوكار بنگريم؟!اينها همه چرايي پرداختن به شخصيت و خدمات و افكار يكي از افتخارات منطقه دماوند مي باشد؛«مرحوم حاج ميرزا عبد الله توسلي ».
9- همين حالا مقداري توجه كنيد ؛مسجد جامع دماوند ،مسجد جامع آبسرد ،مسجد علي بن ابيطالب رودهن و مسجد بومهن ،مساجد بسياري از روستاهاي دماوند،حوزه علميه امام صادق(ع)،بسياري از مدارس دماوند ،كتابخانه هاي قديمي و حال مسجد جامع وبسياري از روستاهاي منطقه ،مسجد اعظم قم ،جامعه الزهرا قم،مدرسه رضويه قم،مؤسسه در راه حق ،شهرك مهديه ،مسكن محرومان در دولت آباد،مدرسه فيضيه قم ،مسجد هامبورگ (آلمان )و ژوهانسبورگ (آفريقاي جنوبي)،نشر كتبي چون الغدير،ساخت و احيا حدود 400 مسجد در ايران و جهان، در همه اينها ردپايي از خاطره بزرگمردي است كه حتي يك عكس و يك نام از خود باقي نگذارده است... و اين فقط چيزهايي ست كه ما اجمالا مي دانيم و بسياري هست كه بايد روشن شود.
10- و شما مردم خوب قدر شناس ،مي توانيد در اين راه كمك كارمان باشيد. انشاءالله