كدام به نفع مردم است؟

برخورد مستقل يا نگاه ابزاري به انتخابات شوراها

 

1- از جمله آفات منشعب از « سياست زدگي» كه مشكل روز جامعه ماست، نگاه « ابزاري » به انتخابات شوراهاست كه اميدواريم منطقه ما از اين آفت مصون بماند. چنانچه گفتيم، هرگونه برخورد جناحي (نگاه ابزاري) در ارائه اسامي نامزدها ، محكوم به شكست است ؛ مجدداً تأكيد مي‌كنيم:

الف- در صورت ارائه فهرست جناحي از نامزدها در شهر و روستا، بر فرض پيروزي يك جناح، اين برد ابتداي شكست است.

ب- اختلافات را ماندگارتر و ديرپاتر مي‌سازد و به عبارتي ديگر، با انتخاب افرادي كه جناحي فكر كرده و عمل مي‌كنند ، اختلافات جناحي كه تا به حال در بين عده اي خاص بود، به اقصي نقاط روستاها گسترش پيدا كرده و از مشكلات مسئولين منطقه -  و در سطح وسيع‌تر كل كشور - نه‌تنها كاسته نشده كه دوچندان مي‌گردد.

ج- جناح پيروز بر اثر عملكرد خود، در صحنه اجرا تنها خواهد ماند و از سوي ديگر جوابگوي توقعات بيجا يا نابجا نخواهد بود.

2- بنابراين پيشنهاد مي‌گردد:

اولاً دو جناح موجود براي تعيين نامزدهاي شوراهاي شهر و روستا ،  با تشكيل جلسات هماهنگ و مشترك- حتي‌الامكان- نامزدهاي مشترك معرفي كنند؛ اين مناسب‌ترين راه و در عين حال، تحقق آن ماية خرسندي بسيار است.

ثانياً با توجه به اينكه فرض اول تا حدي بعيد به نظر مي‌رسد، پيشنهاد مي‌شود نيروهاي مستقل، انقلابي و متعهد كه داراي وابستگي‌هاي جناحي نيستند، با تشكيل ستادهاي اصلي و فرعي در دماوند، رودهن، آبسرد ، كيلان و دهستان‌هاي ديگر نامزدهاي مورد نظر خود را با شرايط زير به مردم معرفي كنند:

الف. از هر دو جناح موجود باشند.

ب. در مناطقي مثل دماوند، رودهن ، آبسرد و كيلان كه داراي شهرك‌هاي اقماري و حومه هستند، افرادي از همان مناطق را در نظر بگيرند تا جايي براي تعصبات محلي، قبيله‌اي و شهري و روستايي باقي نماند.

ج. براي نيل به اين هدف، لازم نيست تعداد نامزدها فقط 3 يا 5 نفر باشد. بلكه مي‌توان فهرست اسامي تعداد بيشتري را منتشر كرد  وهم گستره انتخاب وسيعتر گردد. مثلاً براي دماوند با لحاظ مناطق و محلات بالا بلوك، شهر دماوند، جيلارد، گيلاوند و حومه ، تعداد 10 يا 12 نفر توسط اين ستاد مستقل معرفي شوند تا مردم 5 نفر را انتخاب كنند. با لحاظ شرايط لازم، منتخبين از اين گروه در هر حال مورد تاييد همگان خواهند بود.

د. شرايطي كه بايد براي معرفي نامزدها منظور گردد:

-  سابقه تدين ، تعهد و پايبندي به اصول انقلاب اسلامي

-  سابقه كار اجرايي و اداري و برنامه‌ريزي (حتي‌الامكان)

-  مقبوليت و وجاهت در بين مردم محل

-  داشتن شرح صدر، تحمل و حس قوي مسئوليت‌پذيري و تلاشگري

-  نداشتن نگرش‌ها و تعصبات قومي، محلي و طايفگي

-  حتي‌الامكان نيروهاي تازه‌نفس و آماده به كار باشند.

اگر چه راه مناسب‌تر، همان فرض اول است اما فرض دوم در وضعيت موجود و با لحاظ  شرايط فعلي، مناسب‌ترين راه به نظر مي‌آيد. بدون ترديد، تشكيل ستادهاي مستقل و ارائه ليست‌هاي مستقل و آزاد از هرگونه جناح بندي مذموم ، ثمرات فراواني براي منطقه ما خواهد داشت.

سزا و شايسته است موجهين و مقبولين هر شهر و روستا، به ويژه فرهيختگان و صاحب‌نظران در اين مهم پيش‌قدم شده و گام اول را بردارند. بدان اميد كه در شماره‌هاي آينده اخبار مسرت بخشي را به اطلاع شما مردم صميمي برسانيم.

2-   نكته آخر اينكه تأكيد ما بر نفي جناح گرايي ، نفي جناح‌هاي موجود نيست؛ وجود اختلاف و جناح‌هاي گوناگون معتقد به انقلاب، لازم و بلكه حياتي و مايه رحمت و بركت است. آنچه كه مورد نفي و سرزنش است ، اعمال سليقه‌هاي جناحي و ايجاد اختلاف هاي نامبارك و مشكل‌زا است.

اميدواريم كه منطقه ما براي يك انتخاب اسلامي، الهي ، آزاد و مستقل كه در راستاي حفظ نظام اسلامي و پاسداري از آرمان‌هاي امام شهيدان و تقويت مقام ولايت است، پيشگام باشد. والسلام

حميد مشهدي آقائي 

نشريه ره آورد - شماره 40