اعتدال
سخني با نماينده منتخب، آقاي دكتر خانزادي
انتخابات مياندورهاي ششمين دوره مجلس شوراي اسلامي در شهرستانهاي دماوند و فيروزكوه به پايان رسيد و با تأييد آن توسط شوراي نگهبان، آقاي دكتر خانزادي راهي خانه ملت شد. اينك در آغاز اين راه پرفرازونشيب و خطير، بنا به وظيفه مطبوعاتي خود، نكاتي چند را يادآور ميشويم :
1- اخيراً رياست محترم جمهوري در يكي از سخنرانيهاي خود بر اصل اعتدال تأكيد ورزيده، مشي چهار ساله رئيس جمهور را بر اين پايه و اساس قرارداده اند.
آقايي خانزادي! اكنون كه دوره وكالت جنابعالي مقارن با شروع اين دوره از رياست جمهوري ميباشد، شايسته است اين اصل مهم، شعار اين دوره از نمايندگي باشد كه « راه صحيح و منطقي همانا اعتدال است.»
قاعدتاً در دوره نمايندگي ، در كوران حضور در گروه ها در فراكسيونهاي مجلس و اعلام مواضع مختلف در امور سياسي ، اجتماعي و فرهنگي - كه حق هر نماينده است - قرار خواهيد گرفت. بيترديد، مواضع معتدلانه و منطقي شما كه در راستاي تداوم خط امام عزيز و و منويات مقام شامخ ولايت است، ميتواند الگوي مناسبي براي همگان باشد ؛ لذا شايسته است از ورود و خروج هاي هيجان آميز و زودگذر پرهيز شود.
در اين راستا، ره آورد - كه از ابتدا بر همين مبنا اصرار ورزيده - طبيعتاً وظايف مطبوعاتي خود را ايفا خواهد كرد.
2- بديهي است كه مطالبات مردم شهرستان در زواياي مختلف، بسيار زياد ميباشد. ليكن در يك جمعبندي، به اولويتهايي: الف) كلان و منطقهاي، ب) شهري و روستايي و ج) خواستههاي شخصي و فردي تقسيم ميگردد.
بسيار مناسب است كه ضمن احترام به همه خواستههاي مردم، اولويت هاي كلان و منطقه اي در راس برنامه ريزي ها قرار گيرد و در مراتب بعدي، به ديگر خواسته ها پاسخ داده شود.
در ساليان پس از انقلاب، شهرستان ما از اين نقيصه رنج برده و در يك برنامه ريزي كلان به آن پرداخته نشده است.
لذا برگزاري سمينارها و همايش هاي منطقه اي جديد در راستاي همايش مقدماتي « دماوندو توسعه» مي تواند راهگشا باشد.
3- شايسته است مردم عزيز نيز مسئولين را - در صورت تحقق نگاه كلان نگر- ياري نمايند تا موانع اصلي توسعه همهجانبه شهرستان شناسايي گردد و با پيشنهادهاي معقولانه و علمي، در جهت تحقق آن قدمهاي اساسي برداشته شود. (مردم عزيز بايد با رعايت اين مسئله، مسئولين منطقه به ويژه نماينده خود را كه در سطوح بالاي اجرايي ميتواند نفوذ داشته باشد، همراهي نمايند.)
4- اعتدال حكم كند براي حل معضلات مختلف از همة همشهريان خارج و داخل منطقه ، اعم از جناحهاي سياسي، شخصيتهاي سياسي، فرهنگي و اقتصادي، نخبگان علمي و فكري، افراد خير، فرهنگيان ، كشاورزان، كسبه، كارمندان و به ويژه جوانان خواسته شود براي يك بار هم كه شده با يك نگرش عميق، توسعه همهجانبه منطقه را مدنظر قرار دهند و در اجراي آن در حد توان فعاليت و تلاش نمايند.
در اين رابطه – وراي تفكرات و سلايق - همدلي، تفاهم و علاقهمندي به شهر و منطقه ميتواند بسيار مؤثر باشد.
5- « رهآورد » همچون گذشته با همه توان در خدمت اين مشي خواهد بود و از همه كساني كه با حفظ سلايق، در مسير اعتدال گام برميدارند، درخواست مينمايد نظرات كارشناسي و پيشنهادات خود را در خصوص مسائل كلان منطقه اعلام نمايند تا در اختيار علاقهمندان، صاحبنظران و مسئولين قرار گيرد.
- اولويتهاي كلان اقتصادي و فرهنگي
ما بر اين باوريم كه طبق يك اولويت بندي ، چنانچه اقدام اساسي براي رفع مشكلات منطقه كه اهم آن در ذيل مي آيد برداشته شود، منطقه ما دچار تحول و دگرگوني اساسي شده و مطمئنا در ميان شهرستان هاي استان تهران و بلكه كشور خواهد درخشيد:
1. اشتغال زايي و زدودن چهره كريه بيكاري و كم كاري از منطقه:
شهرستان ما با توجه به استعدادهاي طبيعي و خدادادي مي توان در بخش هاي معدن ، صنايع تبديلي كشاورزي، دامداري ، شيلات و ... به يكي از قلب هاي مهم اقتصادي كشور تبديل شود كه ذيلا اشاره مي شود:
الف- بخش معدن: منطقه دماوند يكي از مستعدترين مناطق ايران در زمينه خاك و سنگ معدني مي باشد كه تاكنون دست نخورده باقي مانده است، لذا تاسيس اداره صنعت و معدن در شهرستان و دادن موافقت اصولي به سرمايه گذاران محلي وجوانان علاقمند، گامي ارزشمند در مسير سازندگي منطقه خواهد بود.
ب- بخش كشاورزي: با توجه به وفور انواع ميوه ها و دانه ها، به خصوص سيب درختي و زميني، گردو ، گل و ...لازم است نسبت به تاسيس و ايجاد صنايع تبديلي توجه ويژه اي مبذول گردد.
1- صنايع تبديلي در زمينه هاي مواد غذايي، كمپوت سازي و ...
2- صنايع تبديلي در زمينه هاي بسته بندي و سورتينگ
ج- بخش دامپروري:
1- تقويت زنبورداري و ايجاد صنايع جانبي آن، مانند صنايع دستي عسل
2- تقويت پرورش دام و طيور و صنايع جانبي آن
3- تقويت پرورش گاوهاي شيرده و صنايع جانبي آن
4- ايجاد شيلات و صنايع جانبي آن
د- صنايع و كارخانه هاي شيشه سازي و ... كه مواد اوليه آن وابسته به معادن است:
با توجه به استعداد معدني فراوان منطقه و نزديك بودن معادن، تاسيس و ساخت كارخانه هاي جنبي آن مي تواند هم بخشي از نيروهاي بيكار را جذب نموده و هم از حمل ونقل غيرضروري محصولات معدني به كارخانه هاي دوردست جلوگيري نمايد.
2. تاسيس و راه اندازي مراكز آموزش عالي در مناطق خوش آب و هواي دماوند: با توجه به نزديكي منطقه دماوند تهران و سهولت ايابوذهاب، انتقال شهركها و مجتمعهاي آموزش عالي از مركز، تحول بزرگي در فرهنگ و اقتصاد منطقه بوجود خواهد آورد.
از ديدگاه ما، منطقه دماوند در كنار تهران و با برخورداري از امتيازاتي كه كمتر شهرستاني در استان تهران از آن برخوردار است، ميتواند تبديل به يك قطب دانشگاهي شود. همچنان كه شاهد مقدمات انتقال و راهاندازي بعضي از دانشگاهها هستيم.
3. جاذبههاي طبيعي و كمنظير و وجود تفريحگاههاي طبيعي و آثار باستاني و ميراث فرهنگي منطقه : از جمله عرصههايي است كه ميتواند هر ساله مقدار زيادي درآمد را براي كشور و منطقه دماوند حاصل نمايد. توجه به صنعت توريسم و احيا مناظر طبيعي موجود، يكي از گامهاي مهم در اين راه است.
اهميت اين اولويتها، از اين جهت دوچندان است كه منطقه دماوند در موقعيت حساس و تلاقي سه استان پهناور و جمعيت خيز كشور (تهران، مازندران و سمنان ) و دو شاهراه بزرگ كشور يعني جادههاي هراز و فيروزكوه نيز واقع شده است.
* * *
اين مقاله ( اولويتهاي كلان اقتصادي و فرهنگي) بخشي از نظرات و ديدگاههاي مديرمسئول رهآورد و امام جمعه سابق دماوند ، حجتالاسلام حاج علي اكبري در سال 1375 ، به هنگام ورود حضرت آيتالله هاشمي رفسنجاني ميباشد كه اميدوار هستيم با كمك همه مسئولين، اولويتهاي اساسي شهرستان به منصه ظهور برسد اول همه ما شاهد تحول بنيادين و دگرگوني عميق در منطقه دماوند باشيم.
در نوبتهاي بعد، مسائل و مشكلات ديگري را پي خواهيم گرفت.