فردا براي اين كار دير است
توسعه همه جانبه شهرستان دماوند بستگي به اولويت هاي مهم و ارزشمندي همچون توسعه و جذب دانشگاهها و مراكز عالي، كشاورزي و دامپروري، گردشگري و جذب توريسم و … دارد كه لازم است متوليان امر، مسئولان و اقشار مختلف مردم در حد و جايگاه آن اولويتها به آن بپردازند و همه ظرفيتها و استعدادهاي بالقوه و بالفعل را به كار گيرند.
يكي از اين اولويتهاي مهم شهرستان ما گردشگري ميباشد كه از شرايط زير برخوردار است:
- آثار طبيعي جذاب و ديدني مانند چشمهسارها، مناظر و دشتهاي باصفا و رشته كوه هاي ديدني و روحافزا از جمله چشمه اعلا وغار رود افشان ، درياچه تار وهوير، پيست اسكي آبعلي ، چشمانداز دشتهاي مشاء ، كيلان ، آئينه ورزان، چشمه تيزآب و كنار رودخانههاي تار.
- آثار زيارتگاهي، باستاني و تاريخي ارزشمند همچون امامزاده هاشم (ع)، امامزاده گته مير آب سرد، امامزادگان عبدالله و عبدالله و عبيدالله محله درويش، امامزاده عبدالله آئينه ورزان و امامزاده بي بي زبيده و چندين مزار مقدس ديگر مذهبي ، پاگنبد يا بناي يادبود شبلي، بناهاي قديمي كيلان و مسجد جامعي كيلان، مناره مسجد جامع دماوند و دهها آثارديگر
- قرارگرفتن در مسير مواصلاتي و مهم كشور يعني هراز و فيروزكوه و نزديكي به تهران
- وجود آبهاي معدني سال و متنوع
بعد از اتمام دفاع مقدس و شروع برنامه سازندگي همواره يكي از دغدغههاي مهم مسئولان امر گردشگري بوده است ولي به دلايلي از جمله نداشتن متولي، عدم پيگيري و برنامهريزي مداوم مسئولان و عدم استقبال و فعال نبودن مردم به ويژه جوانان و بالاخره نداشتن سياست اصولي و دقيق و ثبت شده، هنوز نتوانستهايم آنطور كه شايسته است از اين نقطه قوت و سرنوشت ساز به نفع شهرستان بهرهبرداري نماييم.
حال آن كه فعال ساختن اين بخش از اولويتهاي اصلي توسعه، ميتواند بخشي از اشتغال جوانان را حل نموده و از رهگذر ساختوسازها و فعاليتها درآمدزايي را به نفع مردم تأمين نمايد و از طرف ديگر به همه مردم و جوانان و مسافرين اطراف پس از يك هفته كار و تلاش با حضور در اين مكانها آرامش ببخشد.
به نظر ميرسد اقدامات ذيل در توسعه امر مهم گردشگري شهرستان ميتواند مؤثر و سرنوشت ساز باشد.
1- فعال سازي اداره جديدالتأسيس ميراث فرهنگي و گردشگري
2- تقويت گروههاي گردشگري سالم و مطمئن و هيئتهاي كوهنوردي و گروههاي كوهنوردي
3- فعال سازي و تقويت رشته اسكي
4- رقابتي كردن حملونقل عمومي، داير كردن آژانسهاي مسافرتي و ارائه تسهيلات لازم و تشويق مردم منطقه در اين امر
5- جذب بخش خصوصي و تعاوني در واگذاري مكانهاي تفريحي، طبيعي، تاريخي و نظارت دقيق و اطلاعرساني شفاف از نحوه واگذاريها و بالاخره تقويت تعاونيهاي محلي در هدايت و راهنمايي گردشگران و آموزش راهنمايان.
6- دماوند از يك طرح جامع در زمينه گردشگري بيبهره است. لازم است مسئولان با نگاهي به چشمانداز 20 ساله نسبت به تهيه طرح جامع گردشگري اقدام نمايند تا تكليف كار مشخص شود.
7- ايجاد و احداث و تأسيس زيرساخت ها همچون هتل، مهمان پذير، مراكز پذيرايي مناسب كه ميتواند در طرح جامع پيش بيني شود.
8- رفع موانع در مسيري كساني كه ميخواهند سرمايه گذاري نمايند و با ارائه تسهيلات به آنان موجب ايجاد انگيزه و اعتماد متقابل در آنان شود.
9- توانمند كردن صاحبان مشاغل مرتبط با گردشگري همچون صنايع دستي و محصولات خوراكي منطقه
10- احداث موزه
11- احداث پاركهاي طبيعي و تفريحي
و بالاخره داشتن يك عزم جدي، همه جانبة، گسترده و سياست متحد و مورد قبول همه مسئولان طراز اول و پشتيباني و همكاري همه مسئولان ديگر اطلاعرساني دقيق و شفاف، امر مهم گردشگري را با رعايت ارزشها و اصول، رونقي دوباره ببخشيم واز اين رهگذر توسعه و اشتغال را براي مردم به ارمغان آوريم.
اولويت در تهيه طرح جامع گردشگري است و فردا براي اين كار ديراست.
نشريه ره آورد - شماره 190