انتخابات نهم؛ راهبرد حضور حداكثري مردم

 

ايران اسلامي در آستانه انتخابات نهمين دوره رياست جمهوري اسلامي قرار دارد و ان‌شاءالله ملت عزيز آماده مي‌شود يكي از پرشورترين و بااهميت‌ترين انتخابات و گزينش‌هاي ملي خود را برگزار كند.

اصل 113 قانون اساسي: پس از مقام رهبري، رئيس جمهور عالي‌ترين مقام رسمي كشور است و مسئوليت اجراي قانون اساسي و تنظيم روابط قواي سه‌گانه و راست قوه مجريه را جز در اموري كه مستقيماً به رهبري مربوط مي‌شود، برعهده دارد.

اينجا كشور ايران اسلامي است، قانون اساسي دارد كه به تصويب اكثريت آراي مردم رسيده است، امتياز منحصربه‌فرد اين قانون گذشته از مردم‌سالاري ، تفكيك قوا و … اصل مترقي و قويم «ولايت مطلقه فقيه» است.

رئيس جمهور به عنوان دومين فرد و مطلع از اين اصل استوارو ارزشمند مسئوليت اجرايي كل كشور را به عهده دارد. هر فرد و نامزد رياست جمهوري كه به ويژگي‌هاي رياست جمهوري نظام جمهوري اسلامي ايران كاملاً ايمان نداشته باشد بي‌شك فاقد شرايط احراز اين مقام است.

اينجا ايران اسلامي است نه كشورهاي ديگر، رئيس‌جمهوري آينده بايد در اين فضا انتخاب گردد زيرا اين كشور ويژگي‌هاي سياسي، اجتماعي، تاريخي ، سنتي و فرهنگي خود را دارد. رئيس جمهور بايد نماينده و مجري اهداف نظام در سطح ملي و بين‌المللي باشد و مجري قانون اساسي و مواضع بي‌ چون و چراي اصول آن باشد.

به نظر مي‌رسد ما در اين سال‌هاي متوالي دوره‌هاي دفاع مقدس، سازندگي واصلاحات ، عمده مشكلات ما در عدم تعهد و پايبندي به دستورات مقام منيع رهبري بوده است.

مادامي‌كه در كشور نگاه‌هاي متناقض و تصميمات اجرايي خنثي كننده و حركت‌هاي متوازي- نه متوازن- در صحنه اجرا وجود دارد حاصل آن چيزي جز رشد و بروز لايه‌هاي سياسي، اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي نيست كه نتيجه آن نيز استحاله و دگرگوني كاملاً اساسي نظرات بخشي از شخصيت‌هاي فرهنگي، سياسي و اجتماعي است كه با نگرش اوليه آن صددر صد فرق دارد.

آيا انقلاب تغيير ماهيت داده است يا ما عوض شده‌ايم؟ آيا آرمان‌هاي امام و شهيدان عوض شده‌اند؟ آيا مباني اساسي امام (ره) در آخرين نامه ايشان به حاجيان، سخنان ايشان بعد از قبول قطعنامه و نامه‌ها به گروه‌ها و شخصيت‌ها در اواخر عمر شريف ايشان به فراموشي سپرده شده‌اند؟

چقدر مسئولان ما در ابعاد مختلف در مباني اساسي و راهبردي مقام معظم رهبري در طي اين 15 سال عميق شده‌اند؟ سوگمندانه بايد گفت: عده‌اي نه تنها اطاعت نكرده‌اند  كه گهگاهي خواسته و ناخواسته علم مخالفت برداشته اند. مادامي كه مسئولان ما با حفظ همه سلايق نخواهند شالوده نظام را حفظ كنند و به مباني قانون اساسي با همه شئونات آن عمل نكنند، مشكلات ماهمچنان پابرجاست و در حالي كه در نقطه عطف كم‌نظير تاريخي واقع شده ايم هر زمان از بيانات رهبر حكيم انقلاب الهام ‌گيريم كه در اين چند ماهه اخير بيانات مهمي را در اهميت انتخابات بيان كرده‌اند:

  • آنچه كه براي مردم در اين انتخابات و همه  گزينش‌هاي ملي مهم است، اين است كه سطح كارآمدي نظام روزبه‌روز ارتقا پيدا كند.
  • مردم مي‌خواهند انسان‌هاي كارآمدي را بر اريكه مسئوليت بنشانند تا آن‌ها بتوانند سطح كارآمدي نظام را افزايش دهند و مشكلات مادي و معنوي مردم را حل كنند.
  • مردم مي‌خواهند كساني مسئوليت‌ها را به عهده بگيرند كه دلسوز، با كفايت و كارآمد باشند.
  • با بازوان قوي و با كفايت ، مسئول مومن  و وفادار به آرمان‌هاي انقلاب - كه آرمان‌هاي مردم است - خواهد توانست بسياري از گره‌ها را باز كند، مردم دنبال اين هستند. (25/8/82)
  • مردم بدانند كه در آستانه كاري بزرگ قرار دارند و مي‌خواهند دولتي سر كار بيايد كه گام بلندي در راه رسيدن به آرمان‌ها بردارند. در زمينه‌هاي اقتصادي، سياسي، فرهنگي، علمي، اخلاقي و سياست خارجي براي ملت و نظام كار كند.
  • ملت تشنه كار مسئولان است و به فردي علاقه‌مند است كه معتقد و مؤمن به اهداف ملت باشد و مهم‌ترين انگيزه او كار پرشور و نشاط براي ملت باشد كه اين انگيزه متعالي هم در پرتو ايمان امكان‌پذير است.
  • ملت‌ هم آماده باشند و نگاه كنند ببينند چه كسي به هدف‌هاي آن‌ها معتقد و مؤمن است و توان كار در جهت اين هدف‌ها را دارد.
  • ملت ايران در اين گزينش‌ها و در اين انتخابات ها هميشه بيداري و حضور خود را در صحنه اثبات كرده‌اند.
  • آنچه كه بايد عنوان راهبرد مورد نظر همه باشد، عبارت است از حضور حداكثري مردم. شركت مردم در انتخابات رياست جمهوري آينده ان‌شاءالله جز حماسه‌هاي ملي خواهد شد. (20/10/83) 

نشريه ره آورد - شماره 192